Tiger Offroad Team

Autózásaink 4 hajtott keréken

www.fuley.ro

Megtett túrák

Autózásaink célja nem az, hogy minél extrémebb körülményeknek tegyük ki az autókat, sokkal inkább az, hogy közvetlen környezetünket jobban megismerjük, ellátogassunk olyan helyekre, ahova 4x2-es autókkal nem lehet eljutni.
Túráink közös vonása, hogy hétvégenként (jellemzően vasárnap) indulunk el ketten, vagy ha két autóval, akkor négyen. Minden túráról készülnek fényképek és GPS log. A "menetrend" az, hogy a reggeli 6-7 közötti indulást követően 9 órakorkor reggelizünk egy arra alkalmas helyen (fontos: reggelinkhez általában helyben főzött zöld-teát fogyasztunk :). Apropó tea: minden túrára viszek vizeskorsót, amit valamelyik útba eső erdei forrásnál töltök meg). Szerencsés esetben ezek a túrák pár órásak, tehát az elindulás napjának kora délutánján érünk haza, a megtett táv általában 50-80 km.
A fenntebb látható "térkép" egy összesítés az eddigi túrákról, rajta jó néhány GPS loggal, amin nagyjából be lehet tájolni a vidéket, ahol autózunk. A képre kattintva egy részletesebb térkép töltődik be (4MB, 2009 március elejei állapot).
A túrák kiindulópontja Agyagfalva, innen az irány Székelyudvarhely (12.5 km), ahol csatlakozik hozzám a túra másik résztvevője, majd az előző nap nagyjából megbeszélt útvonalat próbáljuk bejárni több-kevesebb sikerrel.
A másik típusú túra a hosszú hétvégés, ilyenkor 3-4 napra felmegyünk a Nyugati Kárpátokba (helyesen: Erdélyi Szigethegységbe), és innen csillagtúrázunk minden nap. Mivel már ilyen túrákból is szép számmal gyűlt GPS log, hamarosan arról a térképszelvényről is készítek egy összesítőt.
A túrák során érintett helységeket kulcsszóként jelöltem a túra leírásában, így a kezdőoldal jobb oldalán levő oszlopból egy kattintással listázható az adott helységet érintett kirándulások bejegyzése.

2009 március© Tiger Offroad Team 2008-2022